Ce este Tixplace

 

Tixplace îți vine în ajutor atunci când ai cea mai mare nevoie! Ni s-a întâmplat tuturor să căutăm cu ardoare bilete la un eveniment pe ultima sută de metri sau din contră, să trebuiască să vindem unele la un eveniment la care nu mai puteam ajunge. Aici intervine Tixplace și îți ofere o mână de ajutor! Tixplace este o platformă dedicată re-vânzării biletelor la evenimente, în format electronic.

 

Cum a inceput povestea Tixplace

 

Povestea Tixplace, ca multe alte povești de succes, a plecat de la dorința soluționării unei nevoi.

 

Trei prieteni, de altfel și fondatorii Tixplace (Iustin, Șerban și Mihai) s-au hotărât în vara anului 2017 să meargă la concertul Depeche Mode din Cluj. Desigur, pentru că s-au hotărât cu două zile înainte, nu au reușit să găsească niciun bilet.

Iustin și Mihai fiind deja familiari cu variantele la care puteai apela atunci când nu găsești bilete în Amsterdam, loc în care și locuiau - au rămas surprinși să afle că în România nu exista încă așa ceva.

 

Acela a fost momentul decisiv, când aceștia s-au decis să aducă în țară un concept de platformă de re-vânzare de bilete la evenimente care să satisfacă pe de o parte atât nevoia utilizatorilor de “a scăpa” de bilete când nu mai pot ajunge la evenimente, cât și pe cea a celor care vor să găsească bilete last minute.

Cine sunt membrii fondatori

 

Iustin este Product Manager și a lucrat în cea mai mare parte a carierei sale la Philips, sediul global din Olanda. El a absolvit Academia de Studii Economice din București, un Master în Business Studies în Amsterdam și un program de Executive Education în Inovație la Cambridge Judge Business School.

 

Mihai este un quant developer și cel mai recent job al său a fost la fondul de investiții Delta Lloyd din Olanda. El a absolvit facultatea de Matematica la Universitatea București, apoi a urmat un doctorat la Academia de Studii Economice din București și un master în Știinte Actuariale și Finanțe la Universitatea din Amsterdam.

 

Șerban este Senior Software Engineer și cel mai recent job al său, a fost la Enea Global Services în București. Acesta este absolvent al facultății de Automatică și Calculatoare, Politehnica Bucuresti.

 

În vara 2018 echipei Tixplace s-a alaturat si Carmen care conduce activitatile de Marketing. Carmen a lucrat ca Marketing Manager in companii multinationale si are un MBA de la NEOMA Business School din Paris.

 

Dezvoltarea proiectului

 

Dezvoltarea proiectul Tixplace a început la sfârșitul anului 2017. Beneficiind de ajutorul prietenilor de la OBI Systems pentru dezvoltarea site-ului și ajutorul unui prieten designer, platforma s-a dezvoltat rapid. În iunie 2018 a fost lansată versiunea Beta, iar din septembrie 2018 ea a devenit funcțională pentru public.

 

Avantajele Tixplace

 

 

Tixplace pentru cei care doresc să vândă bilete:

 

  • Biletele electronice sunt încărcate direct pe site-ul Tixplace, iar în momentul în care acestea sunt vândute, banii intră direct în contul celui care le-a pus la vânzare
  • Singurele notificări pe care le primești sunt doar de la Tixplace - fără emailuri, negocieri sau nesiguranța plății

 

Tixplace pentru cei care caută să cumpere bilete:

 

  • Biletul cumpărat poate fi descărcat imediat după ce plata online a fost făcută
  • Pentru a crea transparență pe platformă și pentru a avea încredere de la cine sunt cumpărate biletele - numele profilului de Facebook, numărul de prieteni și numărul de telefon al vânzătorului sunt vizibile
  • Pentru a preveni frauda, bilete sunt verificate individual de către echipa Tixplace, înainte de a fi aprobate către vânzare

Acum e mult mai usor sa revinzi sau sa cumperi bilete le evenimente!

 

Echipa Tixplace

www.tixplace.ro